โครงการสัมมนาวิชาการ “Disruptive World: Innovative Political Science?” (นวัตกรรมรัฐศาสตร์ในโลกแห่งความพลิกผัน?)

In commemoration of 70th Anniversary of the Faculty of Political Science, Chulalongkorn University, you are invited to join our distinguished, public talk:

By Professor Dan Slater
Department of Political Science, University of Michigan

Friday 17 August 2018 at Kasem Suwanagul Hall, Floor 13, Kasem Utthayanin Building, Faculty of Political Science, Chulalongkorn University

*****

Dan Slater specializes in the politics and history of enduring dictatorships and emerging democracies, with a regional focus on Southeast Asia.

His recently published book “Ordering Power: Contentious Politics and Authoritarian Leviathans in Southeast Asia” (2010) examines how divergent historical patterns of contentious politics have shaped variation in state power and authoritarian durability in seven Southeast Asian countries.

He is also a co-editor of “Southeast Asia in Political Science: Theory, Region, and Qualitative Analysis” (2008), which assesses the contributions of Southeast Asian political studies to theoretical knowledge in comparative politics. His published articles can be found in disciplinary journals such as the American Journal of Political Science, American Journal of Sociology, Comparative Politics, Comparative Political Studies, International Organization, Perspectives on Politics, Studies in Comparative International Development, and World Politics, as well as Asia-oriented journals such as Critical Asian Studies, Journal of East Asian Studies, South East Asia Research, and TRaNS.

Before commencing his doctoral studies at Emory in 1999 he received a B.A. in International Relations and History from the University of Wisconsin-Madison, an M.A. in International Studies from the Jackson School of International Studies at the University of Washington, and spent ten months as a Fulbright scholar in Kuala Lumpur, Malaysia.

Beyond Southeast Asia, he has done international consulting work on challenges related to democratization and demilitarization in cases such as Ethiopia, Fiji, and Pakistan.